Zorgtraject Het Hogeland

Het Zorgtraject in Het Hogeland heeft als doel vluchtelingen aan een betaalde baan te helpen. Het project bestond al enige tijd, maar er namen maar weinig vrouwen aan deel. Als er al vrouwen aan mee deden, stopten die er na een tijd vaak weer mee.

Femina heeft er met haar trainingen en activiteiten voor gezorgd dat in 2019 een zorgtraject helemaal vol was. Dat niet alleen, de gemeente moest zelfs een tweede project starten.

Een tastbaar bewijs dat Femina succesvol is bij de participatie en integratie van vluchtelingenvrouwen.

 

Feminazusters organiseerden kerstviering in de gemeentes Smallingerland en Het Hogeland

De Zusters van Femina in beide gemeentes namen het initiatief om Kerstfeest 2019 te organiseren en daarvoor werden alle vrouwen in de gemeente uitgenodigd.

In Het Hogeland waren 100 vrouwen aanwezig, inclusief wethouder mevrouw De Visser, die een mooie openingstoespraak hield, en enkele medewerkers van de gemeente.

 

De vrouwen kregen als eindopdracht van hun acht bijeenkomsten durende opleiding tot zuster het organiseren van een activiteit. Beide groepen zusters in opleiding kozen ervoor het Kerstfeest te organiseren voor alle inwoonsters van de gemeente.

De vrouwen waren helemaal zelf verantwoordelijk voor de gehele organisatie: het regelen van een ruimte, het programma, de hapjes en de drankjes, flyers maken en rondbrengen.

 

Isolement

Femina heeft een paar volledig geïsoleerde vrouwen uit hun isolement gehaald. De vrouwen hebben met behulp van de gemeente een eigen bankpasje gekregen.

De wethouder van gemeente Noordenveld heet vrouwen welkom in de raadszaal.

Zusters in Smallingerland

organiseerden kerst.

Duur: 00:00:42

In gemeentes
Door Sociaal Spreekuren
Via trainingen en Zusterprogramma
In gemeentes
Dankzij onze activiteiten
Bij maatschappelijke organisaties

Kievitweg 3

9752 VM Haren

T 050 36 47 408

E info@stichtingfemina.nl

Cookies

Privacyverklaring

Credits