Dankzij onze activiteiten

Vrouwendag

Femina viert al jaren op 8 maart Vrouwendag.

In 2017 waren er 80 vrouwen, in 2018 al 100 vrouwen en in 2019 kwamen 130 vrouwen.

Naast een interessante lezing over vrouwenemancipatie en vrouwenkiesrecht in Nederland wordt er gedanst en lekker gegeten.

Zwemles

Zwemgroep in Bedum: Femina heeft in april 2017 een zwemdag voor de deelneemsters van de training In Holland staat een huis georganiseerd. Veel vrouwen hadden nog nooit in water gelegen, water zo op hun huid gevoeld. Voor de vrouwen was dat een heel bijzondere ervaring. De meeste deelneemsters aan de zwemles zijn al meer dan 10 jaar in Nederland en woonden al jaren in de gemeente Hogeland.

Colourfull Bedum heeft ervoor gezorgd dat de zwemlessen worden voortgezet. Met hulp van de Feminazusters volgen op dit moment 75 vrouwen de zwemlessen.

Computerlessen

Femina heeft computerlessen voor de vrouwen georganiseerd. Vrijwilligers geven de cursussen aan de vrouwen.

Vrouwendag 2019

Duur: 00:00:22