Ruim 300 vrouwen volgden de trainingen

Inmiddels hebben ruim 300 vrouwen de trainingen 'In Holland staat mijn huis' en 'In Holland' van Femina met succes gevolgd en ontvingen zij een certificaat. Bijna alle vrouwen geven aan dat ze zich sterker voelen en blijer zijn. Ze geven aan dat ze graag mee willen doen in de Nederlandse samenleving. Ze zijn actiever, doen soms vrijwilligerswerk en voelen zich meer betrokken op de school van hun kinderen.

Participatie door de Zusters

Uit de verschillende groepen vrouwen die 'In Holland staat een huis' en 'In Holland' hebben doorlopen, zijn 35 vrouwen geselecteerd. Zij hebben inmiddels de Zusteropleiding afgerond en ontvingen daarvoor een certificaat.

De rol die de Feminazusters spelen bij het stimuleren van de andere vluchtelingenvrouwen om mee te doen, te participeren, is heel effectief. Veel vrouwen doen vrijwilligerswerk of verrichten andere activiteiten buitenshuis.

Tighat vertelt waarom het

Zuster zijn voor haar en voor de vrouwen zo belangrijk is.

Duur: 00:00:42

Via trainingen en Zusterprogramma